Eerste zwemdiploma’s leerlijn Ik ben Zwemveilig uitgereikt

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - De eerste diploma’s van de Ik ben Zwemveilig-leerlijn van Zwemschool de Fryske Marren zijn op zaterdag uitgereikt na het afzwemmen in Swimfun. De kinderen leren niet alleen het kunstje van het zwemmen, maar ook om zelfredzaamheid te zijn in verschillende echte situaties.

Het afzwemmen ging net iets anders dan normaal. ,,Door corona mogen ouders helaas niet aanwezig zijn bij het diplomazwemmen. Hiervoor hebben wij een creatieve oplossing bedacht in de vorm een live verbinding. De ouders kunnen de kinderen zien, maar extra bijzonder is dat de kinderen hun ouders ook kunnen zien op een groot scherm'', aldus Tjebbe van der Meer.

Ik ben Zwemveilig
Zwemschool De Fryske Marren heeft op basis van kennis en ervaring het “leren zwemmen” opnieuw vormgegeven. De leerlijn is erop gericht dat kinderen, na het behalen van het diploma, zelfredzaam zijn in en op het water. Zo leren ze om te gaan met golven, glijbanen en de wildwaterbaan en leren ze wat ze moeten doen als ze uit een bootje vallen in het water of in open water zwemmen. Dit gebeurt in drie fases, waarbij zowel gebruik gemaakt wordt van Gymnasion als bij Swimfun.