De warmste 31 maart.... 22 graden!

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Het KNMI in De Bilt registreerde vandaag de warmste 31 maart ooit. In Joure stond de thermometer op 22 graden met met begeleiding van een heerlijk voorjaarszonnetje dat aanvoelde alsof de zomer was begonnen. Korte broeken en mouwloze shirtjes werden uit de kast gehaald, er werd volop gefietst en gewandeld, op bankjes werd een boek gelezen, er werd buiten gespeeld, kortom men genoot volop van het prachtige weer.

En niet te vergeten een lange rij vormde zich voor het loket van de IJsfabriek in Joure. Nadat menigeen een keuze maakte uit het assortiment aan smaken werd er driftig gelikt en geschept. Ook de zomerse dames op de foto lieten zich hun peren- en unicornijs goed smaken.

Het was vandaag meteen voorlopig ook weer de laatste warme dag. Al zal ook donderdag de zon schijnen, de temperatuur in het noorden blijft steken op 9 á 10 graden. Tweede Paasdag wordt het bibberen. Dan komen buien ons land binnen, die zorgen voor regen, hagel en natte sneeuw. De temperatuur komt dan niet verder dan 9 graden.