Brief van koning Willem Alexander voor Reinder en Hammie Krikke

HASKERHORNE - Vandaag is het 60 jaar geleden dat Reinder (82) en Hammie (79) Krikke – Heida in het huwelijksbootje stapten. Ze deden dat in 1962 in het gemeentehuis van Beetsterzwaag. Gelijk na hun huwelijk zijn Reinder en Hammie aan de Haulsterweg in Haskerhorne. Sindsdien zijn ze daar altijd gebleven.

Uit het huwelijk zijn drie kinderen geboren en ze hebben zeven kleinkinderen, die allemaal in de buurt van Haskerhorne wonen. Geregeld komen ze bij pake en beppe op bezoek.

Ingelijste huwelijksakte
Vandaag wordt het heugelijke feit gevierd met kinderen en kleinkinderen. Zaterdag volgt er nog een groot feest met familie, vrienden en buurt. Felicitaties waren in de vorm van kaarten, bloemen en brieven van het Koninklijk Huis en de Commissaris van de Koning. De huwelijksakte die 60 jaar geleden werd getekend kregen zij ingelijst overhandigd door de locoburgemeester van de Fryske Marren.

Het bruidspaar geniet nog alle dagen van mooie fietstochten in de omgeving en hopen dit nog lang te mogen/ kunnen doen. Nu op naar de 65 jaar ,,want het lang bij elkaar getrouwd zijn zit in de familie vertelt Hammie Krikke.'' Haar grootouders waren ooit 72 jaar getrouwd.