UPDATE: Boeren rollen grote baal hooi gemeentehuis De Fryske Marren in, burgemeester Fred Veenstra spreekt ze toe, vertrek actievoerders met applaus

JOURE - Actievoerende boeren protesteren op dit moment bij het gemeentehuis in Joure. Er zouden een kleine honderd trekkers bij de actie betrokken zijn. 

Een groep boeren ging het gemeentehuis naar binnen en heeft een grote baal hooi naar binnen gerold. Burgemeester Fred Veenstra heeft met hen gesproken. De bij Herema State aanwezige agrariërs krijgen koffie. De boeren protesteren tegen de in Den Haag voorgenomen stikstofplannen. De politie is aanwezig. 

De burgemeester heeft buiten de groep boeren toegesproken. Daarbij sprak hij onder andere de woorden ,,De Fryske Marren is een landbouw gemeente''. Ook wethouder Frans Veltman (CDA) was aanwezig, die onder meer landbouw in zijn portefeuille heeft. De komende dagen zal er met een kleine groep een gesprek gevoerd worden in het gemeentehuis.

Na de het toespreken door Veenstra verlieten de boeren park HeremaState weer met hun trekkers. Van toegestroomd publiek kregen ze applaus.