Andries Kroes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

JOURE - Donderdag heeft Andries Kroes, geboren op 29 november 1937, uit Joure een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De heer Kroes is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Burgemeester Veenstra overhandigde hem het bijbehorende versiersel tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Steunpunt Uitkeringsgerechtigden en Gehandicapten in de gemeente Skarsterlân (VerSUS).

Hij kreeg de onderscheiding onder andere voor zijn werkzaamheden als spreekuurhouder bij Werkgroep Uitkeringsgerechtigden. Van 2003 tot en met 2006 was de heer Kroes actief in de provinciale belangenorganisaties Fries WAO beraad (tot april 2002) en het Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden FSU. Hij was van eind 2003 tot mei 2006 voorzitter van het bestuur van het FSU.

Vanaf 2002 tot op heden is de heer Kroes actief als adviserend lid van Vakvereniging Het Zwarte Corps. Hij was tot voor kort afdelingsbestuurder van afdeling Friesland en wordt tegenwoordig nog graag als adviseur geraadpleegd. Verder was hij ruim 28 jaar (zeven zittingstermijnen) actief in het Hoofdbestuur als lid en penningmeester tijdens zijn werk in loondienst.

Het lintje dat hoort bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg een geëmotioneerde Andrie Kroes in Partycentrum en Zalencentrum ’t Haske opgespeld door zijn vrouw. Eerder was Kroes al benoemd tot erelid van VerSUS.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden