Aanjagers Tsjûkemar doen plannen uit de doeken aan raadsleden

Raadsleden tijdens de bijeenkomst met de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar Foto Club van Aanjagers/Brenda van Olphen

DELFSTRAHUIZEN – De Club van Aanjagers van de Tsjûkemar kreeg maandag tijdens een bijeenkomst bezoek van vijftien raadsleden van De Fryske Marren. Ze werden in Delfstrahuizen bijgepraat over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst.

De Club van Aanjagers vertelde over hun plannen voor recreatieterrein De Ulesprong en het focusproject Zuidoost, de kitesurfzone. Andere projecten lopen al zoals het 'Buorkjen mei wearde ' en 'Jong Tsjûkemar'.

De raadsleden waren zeer te spreken over de plannen, maar stelden ook kritische vragen over project Dagrecreatie Zuidoost-oever. Deze plannen liggen bij de provincie voor verder besluit.

Club van Aanjagers
Sinds 2016 zet een groep inwoners zich in voor het gebied om plannen vanuit de Mienskip ‘aan te jagen’. Door middel van subsidies, lobbyen en door te luisteren naar wat de inwoners willen hebben de aanjagers meerdere projecten opgestart.

Zo bloeiden er vijftien kilometer aan bermen, is een survivalbaan gebouwd, zijn de Headammen bij Sint Nicolaasga opgeknapt, heeft er een iepenloftspul op de Tsjûkemar plaatsgevonden en gebruiken boeren hekkelspecie en bermgras om te composteren en uit te rijden op eigen grond.