Politie ontdekt hennepkwekerij met 1000 planten in binnenvaartschip bij Spannenburg

SPANNENBURG - Op het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg heeft politie De Fryske Marren, in samenwerking met de Landelijke Eenheid Noord-Oost, een hennepkwekerij van meer dan 1000 hennepplanten aangetroffen in een binnenvaartschip.

Agenten van de Landelijke Eenheid Noord-Oost werden gewezen op een ongewone situatie bij een binnenvaartschip. Toen zij poolshoogte gingen nemen, troffen zij in de laadruimte van het schip meerdere ruimtes met hennepplanten aan.

De ontmanteling van de kwekerij duurde tot zaterdag in de vroege ochtend. Het binnenvaartschip werd inbeslaggenomen en het onderzoek is in volle gang.

Professioneel
Volgens een woordvoerder van de politie zag de kwekerij er 'professioneel' uit. Ze noemt het schip "net" en het aantal planten "behoorlijk fors". Ze stonden in de laadruimte van het schip, verdeeld over verschillende ruimtes.

Agenten stapten aan boord van het schip, nadat er een melding kwam over een 'ongewone situatie' aan boord. De woordvoerder wil daar verder niet veel over kwijt. "Een aantal indicatoren viel op. Daar laat ik het bij."

De politie meldt dat er geen mensen aangetroffen zijn op het schip. Het onderzoek naar de eigenaar en eventuele andere mensen die betrokken zouden bij de kwekerij loopt nog. Er is niemand aangehouden, maar de politiewoordvoerder sluit niet uit dat dat op korte termijn verandert.

Bron: www.omropfryslan.nl