Meerdere politievoertuigen dwingen gesignaleerde Langweerder te stoppen

SASSENHEIM - Een 45-jarige inwoner van Langweer is aangehouden voor het meerdere malen negeren van een stopteken en voor de afname van DNA-materiaal. Dit gebeurde ter hoogte van Sassenheim.

De politie kreeg dinsdagavond via kentekenherkenning een gesignaleerde auto op de korrel. De bestuurder stond gesignaleerd voor afname van DNA-materiaal. Agenten zagen de auto op de A44 rijden en gaven de bestuurder meerdere keren een stopteken, deze weigerde echter om te stoppen. Hierop werden meerdere politievoertuigen ingezet om de auto tot stilstand te dwingen.

Pepperspray
Toen de Langweerder gestopt was, vertelden agenten hem door het autoraam van de stilstaande auto dat hij was aangehouden. De bestuurder weigerde wederom zijn medewerking en hield de sloten van zijn personenauto op slot. Ook na meerdere malen aandringen van de agenten om uit de auto te stappen. Op het moment dat de verdachte met zijn armen naar de middenconsole greep, werd door een agent het zijruit ingeslagen en pepperspray gebruikt. De verdachte verzette zich bij de aanhouding.

Op last van een officier van justitie is er DNA afgenomen van de verdachte. Ook is er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor verzet bij zijn aanhouding en het negeren van het stopteken. De verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld.