Drukke dag voor brandweer Joure

JOURE - De brandweer van Joure heeft een zeer drukke dag achter de rug. Zaterdagochtend werden de spuitgasten tweemaal opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij B&B De Klokkenstoel It Hof Goingarijp.

 Beide keren bleek het te gaan om een loze melding. Aan het begin van de middag gingen de piepers van de brandweerlieden opnieuw. Deze maal voor een bermbrand aan de Horseweg in Boornzwaag. Het betrof een stuk veengrond wat al enkele dagen brandde. Omdat een veenbrand moeilijk te blussen is werd er een speciale lans ingezet om de grond te injecteren met water.

Tijdens deze bluswerkzaamheden werden de brandweerlieden met spoed weggeroepen voor een beknelling aan De Klamp in Joure. Hier was een kindje met zijn voet bekneld komen te zitten tussen de spaken van zijn fiets. Bij aankomst van de brandweer was het kindje al bevrijdt. Hierna werd de klus in Boornzwaag afgemaakt. Ondertussen rukte de brandweer uit Sint Nicolaasga uit voor een buitenbrand in Haskerhorne. Normaalgesproken is ook dit gebied voor korps Joure. Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden