Dronken chauffeur wordt door collega's tegen gehouden bij wegrijden van restaurant

Archieffoto RicardoVeenMedia

SPANNENBURG - Maandagavond kreeg de politie de melding dat een vrachtwagenchauffeur probeerde weg te rijden terwijl hij onder invloed was van alcohol. 

Ter plaatse trof de politie een aantal getuigen die een chauffeur in bedwang hielden. Uit de verklaringen bleek dat de chauffeur in een restaurant al behoorlijk veel alcohol gedronken had. Toen hij vervolgens 's avonds naar zijn vrachtwagen liep, dacht men dat hij in zijn cabine zou gaan slapen. Tot hun grote verbazing zagen zij dat de vrachtwagen weg reed.
 
Een aantal chauffeurs twijfelden niet, renden naar de vrachtwagen en door dapper optreden kon de sleutel uit het contact gehaald worden. De man werd vervolgens agressief naar de omstanders, waardoor zij genoodzaakt waren de man in bedwang te houden tot de politie ter plaatse was. De chauffeur werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man zoveel alcohol had genuttigd, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.
 
'Als de man niet tegen was gehouden, had dit grote gevolgen kunnen hebben.' Vertelt de politie op social media.