Drie mannen aangehouden voor fraude en diefstal bij ouder stel in Sint Nicolaasga

Drie mannen aangehouden voor diefstal en fraude bij ouder stel in Sint Nicolaasga Foto Ricardo Veen Media

SINT NICOLAASGA - Door de politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van fraude en diefstal gepleegd in Sint Nicolaasga. De mannen hebben maandagmiddag pinpassen en huissleutels gestolen bij een ouder stel in het dorp.

Een oplettende buur maakte een foto van de auto van de verdachten, met daarop ook het kenteken. De drie mannen van 17 en 18 jaar uit Spijkenisse en 20 jaar Den Hoorn/ZH zijn nog dezelfde avond rond 20.00 uur aangehouden in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Voordoen als bankmedewerker
Het oudere stel werd maandagmiddag rond 15.00 uur slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Iemand die zich voordeed als medewerker van een bank belde hen op. Ondanks enige aarzeling overtuigde de zogenaamde bankmedewerker de slachtoffers toch om telefonisch hun pincode af te staan.

Pinpassen en huissleutels
Vervolgens werden thuis bij de inwoners van Sint Nyk twee pinpassen opgehaald. Ook bleek, toen de verdachten waren vertrokken, dat de huissleutels van de slachtoffers waren meegenomen. Een oplettende buur maakte een foto van het kenteken en de auto waarin de mannen zich verplaatsten. De auto en de verdachten kon daarna vrij snel getraceerd worden in de Randstad.

Onderzoek
De politie gaat verder met het onderzoek. Ook zal worden onderzocht of de aangehouden mannen eveneens betrokken zijn bij mogelijk andere incidenten van bankhelpdeskfraude.