Burgummer zeven jaar cel, Goïngarijpster vrijgesproken voor Teslabranden

Foto Brandweer Joure

JOURE - Door de rechtbank in Leeuwarden is een 55-jarige Burgummer veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij krijgt deze straf voor zijn rol in de Teslabranden in Joure. In 2018 gaf hij tot tweemaal toe een man uit Noordwolde opdracht voor het in brand steken van de auto van advocate Cynthia Gronsma. Bij betaalde de Noordwoldiger 3.000 euro.

Een 38-jarige man uit Goïngarijp werd vrijgesproken als zijnde het brein achter de brandstichtingen. De rechter ziet niet genoeg bewijs tegen de man. Hij was eerder de eigenaar van de CMS-werf in Leeuwarden. Voor dit bedrijf trad Gronsma op als curator in het faillisement. Tijdens de afhandeling daarvan zou de verstandhouding tussen de advocate en de eigenaars steeds grimmiger zijn geworden.

Levensgevaarlijk
Met de branden in maart en april 2018 moest Cynthia Gronsma angst aangejaagd worden. Het vuur zorgde beide keren voor een levensgevaarlijke situatie omdat de auto's dichtbij de gevel van het woonhuis stonden. De advocate en haar kinderen lagen in bed te slapen. Een man van 34 uit Noordwolde is in maart vorig jaar tot drie jaar cel en tbs veroordeeld voor de brandstichtingen.

Bron: Omrop Fryslân