Drie rijbewijzen ingevorderd

Auto in beslag genomen, 209 km/u in een 60 kilometerzone in Sondel

SONDEL - De politie heeft vrijdag op de Sondelerdyk in Sondel snelheidcontroles verricht. Dit gebeurde na binnengekomen klachten over te hard rijdende auto’s in de deze 60 kilometerzone. De controle leidde tot in beslagname van voertuigen, diverse bekeuringen en het invorderen van rijbewijzen.

Een 21-jarige bestuurder uit De Fryske Marren maakte het op de Sondelerdyk in Sondel wel heel erg bont. Hij reed maar liefst met een snelheid van 209 km/u, waar 60 km/u is toegestaan. Van deze man is het rijbewijs ingevorderd. Bovendien is zijn auto in beslag genomen. In de auto zaten ook nog twee jeugdige passagiers. De bestuurder is aangemeld bij het CBR voor het volgen van een educatieve maatregel.

Op dezelfde weg werd ook een autobestuurder bekeurd na overschrijding van de maximumsnelheid met 37 km/u. De bestuurder reed gecorrigeerd 97 km/u.

Quadbestuurder rijbewijs kwijt
Van een 17-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente de Fryske Marren werd het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed op een quad 69km/u terwijl de maximum toegestane snelheid van dit voertuig 25 km/u is. Hij reed zodoende 41 km/u te snel. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u bij deze voertuigen wordt standaard het rijbewijs ingevorderd. De 17-jarige was nog maar tien weken in het bezit van een tractorrijbewijs.

Ten slotte werd ook op de Sondelerdyk van een 33-jarige inwoner uit de gemeente de Fryske Marren het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u.  Een overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/u.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden