Aangehouden drankrijder met rijverbod toch weer achter stuur

LEMMER - Maandag controleerde de politie omstreeks twee uur in de nacht in Lemmer een 50-jarige Lemster in een personenauto. Hij reed al slingerend over de weg. De afgenomen blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken en bij de afgenomen ademanalyse blies hij 525 ug/l. De grenswaarde is 220 ug/l.

Nadat tegen de man een proces-verbaal was opgemaakt, verliet hij, met een rijverbod, omstreeks 03.00 uur het politiebureau. Daarna vervolgden de agenten hun surveillancedienst. Tien minuten na vertrek van het bureau werd de man wederom rijdend aangetroffen. De verdachte had ondanks het rijverbod toch te gaan rijden.

De 50-jarige werd voor de tweede keer aangehouden, deze keer voor rijden onder invloed van alcohol en rijden tijdens rijverbod. De man werd in de cel gezet. Opnieuw werd bij hem een ademanalyse afgenomen. Deze keer blies hij 510 ug/l.

De hardleerse Lemster is bij het CBR aangemeld voor het volgen van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer. Een officier van justitie zal binnenkort een beslissing nemen over de opgemaakte processen-verbaal.