75-jarige Lemster ernstig gewond door geweld; boodschappentas gezocht

LEMMER - In Lemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. Dat gebeurde op verdenking van betrokkenheid bij een ernst geweldsincident, dat in dezelfde nacht plaatsvond in een woning aan de Parkstraat. Het slachtoffer is een 75-jarige man, die ernstig gewond raakte.

Vrijdag kwam om half één in de nacht bij de politie een melding binnen dat een 75-jarige man in een woning aan de Parkstraat was mishandeld en daardoor ernstig gewond was geraakt. Ter plaatse gekomen hulpdiensten ontfermden zich over het slachtoffer en een onderzoek werd gestart. De gewonde man werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor medische zorg.

Zware mishandeling
Het is gebleken dat het slachtoffer rond middernacht over de Parkstraat naar huis liep. Toen hij bij zijn woning was gekomen opende hij de deur, waarop er een man met hem mee naar binnen ging. Hij eiste geld maar kreeg dit niet van het slachtoffer. Vervolgens werd de 75-jarige zwaar mishandeld. De dader verliet de woning en het slachtoffer bleef ernstig gewond achter in de woning.

De eveneens uit Lemmer afkomstige 30-jarige werd rond de klok van 01:00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dit geweldsincident. De man zit in hechtenis.

Plastic Lidl tas
In het onderzoek naar dit ernstige geweldsincident is de politie specifiek op zoek naar een plastic boodschappentas met daarin een aantal flesjes. Deze plastic tas is voorzien van het logo van de Lidl.

Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 september in of in de omgeving van de Parkstraat iets hebben gezien of gehoord dat met deze zaak te maken kan hebben. Ook zou men graag weten of mensen in de omgeving camerabeelden hebben. Daarnaast is ook andere informatie met betrekking tot het geweldsincident welkom, zo laat de politie weten.