Fietsers brengen 22.500 euro bijeen voor Maag Lever Darm Stichting

Door: Douwe Bijlsma Gezond en fit
Afbeelding
Foto Johan Brouwer

JOURE - Op Hemelvaartsdag was om half negen in de ochtend de start van de 16 Dorpentocht. Fietsen door het Friese landschap van Joure en omgeving in combinatie met steunen van een goed doel. Dit jaar koos de stichting voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

Nadat alle fietsers binnen waren werd de opbrengst bekend gemaakt. De MLDS ontving uit handen van bestuursleden van organiserende stichting VELO een cheque met het prachtige bedrag van 22.500 euro.

“Elke kilometer die we samen afleggen, draagt bij aan voorlichting en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Deelname betekent een directe bijdrage aan de strijd tegen spijsverteringsziekten”, aldus de organisatie.

Wat doet MLDS
Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is de droom. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werkt de Maag Lever Darm Stichting aan oplossingen. “Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.” Dit gebeurt door het werken met drie thema’s: bewustwording/bewondering, precies op tijd en samen strijden.

De opbrengst van de 16 Dorpentocht gaat in het bijzonder naar darmkankeronderzoek.