Muziek - Artiestenavonden 'clubSTOBBEGAT' moeten zorgen voor aanloop naar Vegelinsoord

VEGELINSOORD - ,,Na bijna drie jaar stilstand is het tijd om in Vegelinsoord de boel weer aan de praat te krijgen'', vertelt Henk Jansen. Hij heeft daarom als mede-organisator een serie muziekavonden onder de naam 'clubSTOBBEGAT' opgezet. Het dorp, ook wel Stobbegat, tussen Joure en Heerenveen staat sinds mensenheugenis bekent om zijn feesten en spontane acties. Het dorpshuis de Sethage was altijd een middelpunt van de gemeenschap welke rijk is aan verenigingen en clubs.

Na het aantreden van het nieuwe beheerders echtpaar Kees en Grytsje Hoekman enkele jaren terug waait er een nieuwe wind door het dorpshuis. Jansen organiseert samen met hen de serie muziekavonden op de eerste vrijdag van de maand, te weten op 7 oktober, 4 november en 2 december. ,,Sommige dingen moet je structureel gaan doen om een vaste loop naar het dorp en het dorpshuis te krijgen.''

Drie artiesten per avond
3 artiesten per avond staan er op het programma, dat van 20.00 tot 00.30uur zal duren. Eén bekende naam, één coverband en een band met hoofdzakelijk eigen muziek staan gepland voor de avonden. De line-up van 7 oktober is Frerik de Swetser, LockedOut (coverband uit regioSneek) en Quiet as Always (uit StNyk/Joure). Jansen: ,,Wat ook belangrijk is dat lokale professionals, techniek en hospitality, helpen bij het slagen van de avond.'' Voor volgend jaar zijn er al zes data vastgelegd.

Zaal vol publiek
,,Het is de bedoeling dat er buiten Leeuwarden en Sneek ook structureel plek moet zijn voor bands met eigen muziek, en dan ook voor een zaal vol publiek. Dit kan in het altijd gezellige Stobbegat waar jong en oud uit de regio welkom is om dit gebeuren mee te maken'', vervolgt Henk Jansen, die presentator van muziekprogramma's bij Radio Spannenburg is. Bij deze lokale omroep zullen ook opnames van de 'clubSTOBBEGAT' avonden te horen zijn.

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa, 5 euro per persoon.

Lees meer »

Adres
Locatie Dorpshuis Sethage
Straat Grevenweg 2a
Postcode 8467 SK
Plaats Vegelinsoord
Land Nederland
Evenement informatie
Entree € 5,00
Datum 7-10-2022 20:00 - 23:59
Categorieën Muziek