Afbeelding
Foto Folkert Folkertsma

Grootste kunstmarkt van Noord-Nederland zaterdag in Balk

zaterdag 18 mei 2024 10:00

BALK - In Balk vindt aanstaande Pinksterzaterdag 18 mei de Kunstmarkt plaats. Tijdens de 12e editie zullen meer dan honderd kunstenaars uit heel Nederland hun werk tonen. Daarmee gaat het om de grootste kunstmarkt in Noord-Nederland, zo laat de organisatie weten.

De kunstenaars zijn onder andere keramisten, houtbewerkers, siersmeden, schilders en textielkunstenaars. Naast dat hun kunstwerken te zien zijn worden er ook workshops gegeven. Maar dat niet alleen. Er is bijzonder straattheater en livemuziek op de verschillende terrassen. Twirre treedt op bij het terras van HCR Teernstra en aan de Meerweg is de belusband Lefthand Freddy.

Het straattheater op de Van Swinderenstaat is een grote verrassing. Verschillende acts geven acte de présence. Kortom, de Kunstmarkt Balk is een cultureel dagje uit voor jong en oud. De markt start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.