mirnser-klif-scaled_1589349653.jpg
mirnser-klif-scaled_1589349653.jpg

Koffie en kuier: Voorjaarswandeling ‘Zuiderfennenpolder’

zondag 14 april 2024 13:30 tot 16:00

Op de middag van zondag 14 april organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Paviljoen ‘t Mar een boeiende wandeling door de natuur en het landschap, onder leiding van de ervaren vogelaar Marten Wesselius.

De voorjaarswandeling door het karakteristieke deel van Gaasterland neemt je mee van hoger gelegen bossen naar de lager gelegen polder, met uitgestrekte graslanden doorkruist door vaarten en sloten. Marten geeft tijdens de tocht uitleg over het gevarieerde landschap en de natuur, waarbij je jezelf kunt laten verrassen door wat je tegen gaat komen. De route is ongeveer 9 kilometer lang en duurt 2,5 uur. De route gaat voornamelijk over onverharde paden. Het wordt aanbevolen waterdichte schoenen en kleding te dragen, en een verrekijker mee te nemen voor een betere natuurobservatie.

Voorafgaand aan de wandeling kun je genieten van een heerlijk ‘Twaalfuurtje’ bij Paviljoen ‘t Mar, inclusief een glas fris of melk voor € 15,50. Reserveer via het telefoonnummer: 0514-256375.

Locatie