Donderdag Kerstconcert De Fryske Marren in Joure.
Donderdag Kerstconcert De Fryske Marren in Joure. Frauke Riether / Pixabay

Donderdag Kerstconcert De Fryske Marren in Joure

donderdag 14 december 2023 20:00

JOURE - Kersttraditie in Joure. Op donderdag 14 december zal er in de Hobbe van Baerdtkerk te Joure om 20.00 uur een bijzonder concert worden uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Noord Nederlands Kamerkoor met diverse solisten. Het geheel staat onder leiding van de Jouster dirigent Jan Vermaning.

De vijftig musici gaan diverse wereldberoemde werken ten gehore brengen, waaronder composities van Händel (Queeen of Sheba), Mozart (Laudate Dominum), Barber (Adagio), Rutter (Christmas Carols) en Finzi (In Terra Pax).
Het ‘In Terra Pax van Gerald Finzi, is een zetting van twee verzen uit het mooie gedicht van Robert Bridges, ‘Noel: Christmas Eve, 1913’, met als ondertitel “Pax hominibus bonae voluntatis” (Vrede en welwillendheid voor alle mensen), dat Finzi vindingrijk en vakkundig gebruikt om St. Lukas’ verslag van de verschijning van de engelen aan de herders. Een indrukwekkend en sfeervol werk.

De andere werken hebben elk een bijzondere ‘lading’ en gaan over verdraagzaamheid, naastenliefde, hulp en verbinding, iets wat heden ten dage erg actueel is in verband met de diverse oorlogen en spanningen in de wereld. Het repertoire voor het concert is daarom rond de tijd van ‘kerst’ en ‘vrede op aarde’ hierop speciaal aangepast en zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Kaarten zijn in de voorverkoop a 20 euro per stuk verkrijgbaar bij VVV-Joure en Primera Joure. Aan de kassa is toegang € 25,-. Consumptie inbegrepen.

Locatie