FOTO’S / Peter Bult de Maestro van het Koningsnachtconcert Stêd Sleat

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Folkert Folkertsma

SLOTEN - Voorafgaand aan Koningsdag 2024 had fanfareorkest Stêd Sleat een Koningsnachtconcert georganiseerd in Gymzaal “De Foarmeling” in Sloten. Met medewerking van het duo Elsa en Toby en met een heuse Maestro wedstrijd. Vier inwoners van de stad Sloten hadden de baton (dirigeerstok) opgepakt en streden om de fel begeerde bokaal en titel “Wie wordt de Maestro van Oranje”.

Stêd Sleat trapt af met het stuk Lex Paciferat en speelde een stuk uit Aida tijdens de opkomst van de vier aspirant Maestros. Deze vier maestro’s te weten Dirkje Mous, René van Dijk, Ineke Bijl en Peter Bult kwamen als heuse matadoren van achter uit de zaal op en werden voorgesteld door Pedro Pander en Daan Meijer aan het publiek. Alle maestro’s moesten het stuk Koning Voetbal spelen en hier uit bleek al dat de dirigent een belangrijke rol speelt want het waren vier finaal verschillende uitvoeringen van het stuk. De snelheid en volume waren bij ieder stuk verschillend.

Toby en Elsa
Na deze uitvoeringen konden de Maestros even bijkomen onder hete genot van Stêd Sleat met Toby en Elsa die onder Halleluja van Lennard Cohen en Feeling Good van Michael Bublé . In de pauze kon een ieder een drankje bij de bar bestellen en speelde heet duo door met gezellige liedjes. Na de pauze ook weer het fanfareorkest Stêd Sleat met Toby en Elsa. Daarna een nummer waarin Rinke Akkerman van het korps meezong met Elsa. Rinke deed het prima en heeft meerdere talenten. Grappig detail van Stêd Sleat was dat dirigent niet dirigeert met een heuse dirigent stok maar met een potlood. Omdat hij dat prettiger vond en om zogezegd, de puntjes op de i te zetten. Zie je niet vaak, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg!

Op eigen wijze
Het tweede deel van de wedstrijd dirigeerden de deelnemers ieder een eigen gekozen muziekstuk. De maestro’s raakten nu aardig opdreef. Daarna kon de jury met stadsgenoot Willem Aukema en Katharina Santema uit Tjerkgaast een en ander beoordelen en uiteindelijk de winnaar bekend maken. Dat was Peter Bult die op eigen wijze er bovenuit sprong en het meeste controle had over het korps. Een welverdiende overwinning. En Peter genoot er van. Voor de winnaars, verliezers en vrijwilligers was er een bloemetje. Onder het genot van een borrel en live muziek kon er nog worden nagepraat aan de bar.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma                 Klik voor alle foto’s op deze LINK

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding